Tala Fou a le Kamupani

Tala Fou

ft LCD faʻaaliga e masani ona taʻua o le "vaega malosi" e le tele o faʻaaliga tioata vai, ma o le tekonolosi autu o le "vaega malosi" o le transistor ata tifaga manifinifi, o lona uiga, TFT, lea na taʻitaʻia ai le igoa o tagata mo le vaega galue ua avea ma TFT, e ui lava o lenei. e le talafeagai le igoa, ae ua leva ona fai faapea. O fea oi ai le eseesega ma'oti, se'i ave oe ia e malamalama.

1

O le auala galue o le TFT LCD o pika tioata vai taʻitasi i luga o le LCD o loʻo faʻauluina e se transistor manifinifi ata faʻatasi i tua, o lona uiga, TFT. I ni faaupuga faigofie, o le TFT o le faʻapipiʻiina lea o se masini sui semiconductor mo pika taʻitasi, ma o pika taʻitasi e mafai ona faʻatonutonu saʻo e pulus togi. Ma talu ai o node ta'itasi e tuto'atasi, e mafai fo'i ona fa'atonutonu fa'aauau.

O le igoa atoa o le IPS screen o le (In-Plane Switching, vaalele fesuiaʻi) IPS tekinolosi suia le faʻatulagaina o mole tioata vai, ma faʻaaogaina tekinolosi faʻafefeteina e faʻavave ai le saoasaoa o le faʻafefe o mole tioata vai, faʻamautinoa o le manino o le ata e mafai ona sili. -maualuga pe a luluina. O le mana fa'aalia malosi e fa'aumatia ai le fa'afefeteina ma le fa'asalalauina o mamanu vai o le mata LCD masani pe a maua le mamafa mai fafo ma lulu. Talu ai ona o le moli tioata vai e feliuliuai i totonu o le vaalele, o le IPS mata o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o le vaʻaia, ma o le vaʻavaʻai e mafai ona latalata ile 180 tikeri ile fa axial.

E ui lava o le tekinolosi mata IPS e matua mamana, ae o se tekinolosi e faʻavae i luga o le TFT, ma o le ute o se mata TFT. E tusa lava po o le a le malosi o le IPS, pe a uma, e maua mai i le TFT, o lea o le tft screen ma le ips screen e maua mai i le tasi.


Taimi meli: Aukuso-10-2022