Tala Fou a le Kamupani

Tala Fou

O le maketi fefaʻatauaʻiga papaʻe papaʻe o le a siitia i le 2022

O le fefaʻatauaʻiga o maketi papaʻe e faʻalagolago i le ogaoga o aʻafiaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le coronavirus. O faiga poloka ua faʻatapulaʻaina ai le faʻaogaina o auala tau fesoʻotaʻiga e faʻalapotopotoga, ma ua faʻamalosia faʻalapotopotoga faʻaaoaoga e tapunia mo sina taimi le tumau pe tuʻuina atu ofisa o aʻoaʻoga i luga ole laiga. O nei fesuiaiga o le a fausia ai le saʻolotoga moni mo le au faʻainitaneti laupapa paʻepaʻe fefaʻasoaaʻi ma lagolagoina le faʻaleleia atili o iunite pisinisi i taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi.
O a'oa'oga, su'esu'ega, ma fa'aa'oa'oga fa'apitonu'u ua fa'amaonia le taua tele mo le alualu i luma i le atina'eina o laupapa papa'e atamai. O potuaoga atamai ma meafaigaluega a'oa'oga atamai e ta'uta'ua i le lalolagi atoa, e fa'amalieina ai le fiafia i laupapa pa'epa'e feso'ota'i e fa'atusa ai feso'ota'iga moni.

1 O lo'o taumafai le au fa'atau oloa o le maketi laupapa papa'e feso'ota'i i le lalolagi e fa'atupu ni ala fou o tupe maua e ala i le fa'atatauina o tagata fa'atau o lo'o galulue i atina'e ma vaega tau soifua maloloina. Fai mai le au suʻesuʻe a le FMI, o aʻoaʻoga ma kamupani faʻapitoa i Amerika i Matu ma Europa e tatau ona i ai i le vaitau o faʻamatalaga. O le fa'atupuina o tupe maua e sili ona aoga ona o nei itulagi o lo'o vave fa'aaogaina tekinolosi ma fa'aalia le atamai maualuga.

Infrared Innovations o loʻo tulimataʻia le faʻalauteleina o galuega i galuega faʻapipiʻi paʻepaʻe fefaʻasoaaʻi, lea e mafua mai i le faʻatupulaia o le lauiloa o faʻamatalaga faʻapitoa-tele i totonu o faʻalapotopotoga ma faʻatonuga. Talu ai e le fa'asa'oina e fa'ava'a fesoasoani mai fafo, o lo'o va'ava'ai fa'apitoa tagata mo laupapa pa'epa'e fegalegaleai tele. Ona o le fa'alauiloa malosi e le malo o a'oa'oga i luga o le initaneti, ua vave ona atia'e ai le taliaina o laupapa papa'e feso'ota'i i le itulagi o Asia ma le Pasefika.
O le televave o le aga'i i luma o a'oga ile faleaoga fa'akomepiuta ose vaega taua ile fa'aosoina o le fiafia i laupapa papa'e feso'ota'i. Lagolago le taliaina o faʻamaumauga ma le aʻoaʻoina o mea fou mo aʻoaʻoga ma sauniuniga pisinisi e faʻaaoga.
O le atina'eina o komipiuta papa ma telefoni fe'avea'i ua fa'atapula'aina le mana'omia o laupapa papa'e feso'ota'i. O le leai o se aufaigaluega ma tomai talafeagai o se suʻega tele mo le faʻaalia o le au taʻalo i lalo o le atinaʻe ma le fatuina o galuega.
O le faʻamaʻi Covid ua matua faʻalauteleina le fiafia i laupapa papaʻe fesoʻotaʻi, ona o aʻoaʻoga i luga ole laiga ua avea ma tulaga masani o mita loka faʻapipiʻi i le lalolagi atoa. E le gata i lea, a o galue mai le fale ua masani ai, o loʻo faʻaogaina e le aufaipisinisi laupapa paʻepaʻe fesoʻotaʻi mo le tuʻuina atu o sauniuniga ma faʻafeiloaʻi talosaga, ma le sini autu o le puleaina o le siama.


Taimi meli: Tes-07-2021